Aanmelden Eerste Communie

In de parochiekern Beke en Ronsele wordt er geen eerste communie georganiseerd.
Er kan aangesloten worden bij een ander kern.

Doopbevestiging
Indien u heeft aangegeven dat deuw kind nog niet gedoopt is of gedoopt door Rent-a-Priest of ander rituelenbureau willen wij u informeren dat om deel te kunnen nemen aan de (eerste) communie het noodzakelijk is om via het doopsel opgenomen te zijn in de Katholieke Kerk.

Ouders die hetzelfde willen, maar hun kind nog niet eerder lieten dopen, kunnen zich ook aanmelden via het formulier op onderstaande website. Zij gelieven ons dat nog eens extra per mail te laten weten, via mail. Wij zorgen dan voor een aangepaste en gezamenlijke doopvoorbereiding voor de kinderen; we zullen hen wellicht samen dopen in de paasdagen.

Kinderen die ooit door een rituelenbureau zoals Rent-a-Priest gedoopt werden, kunnen het tweede kerkelijk initiatiesacrament pas ontvangen nadat dit doopsel geregulariseerd is. De ouders gelieven dan, ten laatste voor 31 oktober, met ons contact op te nemen via info@parochieinlievegem.be. We spreken dan wel af hoe we dit administratief en pastoraal op een bescheiden wijze in orde brengen.

Meer informatie kan je vinden op volgende pagina's : Ik wil gedoopt worden en Doopcatechese

Het secretariaat is te bereiken in Zomergem

Foto's & Privacy
De door u opgegeven informatie wordt door de Heilige Maarten Parochie in Lievegem gebruikt voor de administratieve en eventuele financiële afhandeling van uw inschrijving.
Deze gegevens worden daartoe opgenomen in een database. Onze privacyverklaring vindt u via deze link.
Heeft u vragen over deze gegevensverwerking, dan kan u contact opnemen met het algemeen secretariaat te Zomergem.